Votul Impotriva

Dreptul fundamental de a VOTA IMPOTRIVA

Ce inseamna “Votul Impotriva” ? Inseamna exact ceea ce doreste titlul sa reflecte. Adica sa ai posibilitatea si dreptul fundamental de a alege democratic. De a alege sa votezi pentru, sa te abtii  dar si sa votezi impotriva. Toata lumea doreste acum VOT UNINOMINAL. Ceea ce e un pas foarte bun dar facut doar pe jumatate. Toti au drepturi dar si obligatii. Unul din drepturile fundamentale ale democratiei este cel de a te impotrivi unei situatii, legi si de ce nu unei persoane. Pentru asta e nevoie de cadru legal pentru a fi implementata legea votului impotriva.

Nu doresc sa votez pe altul in detrimentul altiua si nu doresc sa-mi anulez votul sau sa-l dau in alb. Nu schimba cu nimic situatia. Doresc sa VOTEZ IMPOTRIVA lui X sau Y.

La orice alegeri din 1990 si pina azi s-au facut alegeri in care pleaca ai nostrii vin ai nostrii. Incet incet nu mai ai cu cine vota dar nici nu ai dreptul de a te impotrivii alegerii unui candidat fie el presedinte, partid , primar. Acestia de obicei sint intangibili si mai presus de lege. Din aceasta cauza fac un apel la organizatiile civile si persoanelor fizice pentru a face public adevarul prin care politicienii iti iau unul din drepturile fundamentale de a vota impotriva. Este adevarat ca am devenii o tara atipica dar cineva trebuie sa inceapa. In secoul XXI sintem in continuare ignorati iar majoritatea trebuie sa se supuna unei minoritati. Odata cu implementarea acestui drept ar fi normal si firesc ca , campaniile electorale sa se faca din fonduri proprii si nu din bugetul de stat ca in situatia in care majoritatea va fi impotriva sa se faca inca o serie de alegeri care sa nu afecteze banii bugetului de stat. E o chestiune de bun simt. In situatia in care VOTUL IMPOTRIVA este legalizat responsabilitatea celor alesi va fi foarte mare nepermitindu-si prea multe nelegiuiri datorita VOTULUI IMPOTRIVA . Stiu ca e utopic si poate pare ideal dar este o posibilitate si un drept de care politicienii si multi oameni interesati nu doresc sa-l expuna public discutiilor si dezbaterilor.

Se discuta tot mai mult de VOTUL ALB. Nu e nimic. Conform legii este doar un vot anulat si care nu creaza nici o schimbare reala.

Ce poate aduce nou VOTUL IMPOTRIVA ?

Frica. Frica politicienilor de a fi respoinsi si trecuti pe linie moarta direct. Frica de esec si o mai mare responsabilitate. Coborirea la realitae a politicului si diminuarea hotiilor.

Bineinteles, se poate spune ca alegerile vor dainui mereu  dar tin sa atrag atentia ca finantarea campaniilor electorale sa se faca din banii proprii iar interimatul sa fie facut de specialisti. Nu-si vor permite sa minta la scara nationala prea mult ca atunci vor avea votul impotriva si va urma o noua cheltuire a banilor din bugetele proprii.

Nicaieri in lume nu exista acest sistem deoarece este distructiv pentru o clasa politica profitoare si hoata. Frica de a sta fata in fata cu realitatea ii face sa-si protejeze sistemul care ii apara.

Citeste si da mai departe.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: