Dreptul de a fi IMPOTRIVA

Un NU hotiei din clasa politica roamneasca

Noi, romanii suntem mai speciali, sau cerem un regim mai special. Studiile mele nu ma califica sa ma pronunt. Pot observa ca de-a lungul timpului poporul roman nu s-a incadrat intocmai in niste tipare clare. Imi spunea cineva ca este deoarece noi ne situam la granita dintre est si vest. Poate ca este adevarat. Ma gandesc la faptul ca noi ca mentalitate ii putem intelege si pe occidentali si pe orientali. Avem ambele tendinte.

Un bun exemplu in privinta acestei lipse de tipare este chiar clasa politica romaneasca. De fapt, eu personal cu greu o pot numi clasa politica. Tocmai de aceea e speciala. Nu stiu daca mai exista in lume oameni politici care sa schimbe partidul atat de des, si care sa mai continue o carierea in viata politica. Eu ca alegator de rand imi dau sema ca ei nu au intrat in partidul respectiv pentru principii, ci pt cu totul altceva, si, dupa cum s-a vazut, schimba culoarea politica la o oferta mai buna. Adica toti sunt niste mercenari politici. Nimeni nu mai lupta pentru tara, fiecare lupta pentru bani. Problema mea ca alegator e: “Eu cu cine votez?” Dintre toti hotii din viata politica romaneasca, eu trebuie sa-l aleg pe cel care cred eu ca va fura mai putin.  Nu sunt deloc multumit, si nu sunt pentru ca nu am posibilitatea sa spun NU furtului.

In istorie au fost mereu revolutii la nivelul ideilor, asta a imbunatatit sistemul social, ajungandu-se la cel de acum care este indubitabil mai bun decat acum 100-200 de ani. Aceasta continua schimbare de idei trebuie sa continue. La problema mea de alegator care sunt obligat sa spun da unui hot, mai mic sau mai mare, vreau o solutie care sa inbunatateasca situatia.

La ce ma gandesc eu acum – si sper ca mintile luminate sa vina cu corectari si imbunatatiri – este o stampila cu NU in cabina de vot.

Am sa explic de ce. Vom lua ca exemplu alegerile euro-parlamntare. La vot s-au prezentat  27% dintre alegatori. Un partid care a castigat, a primit 30% din voturi. Sa fim clari, acel partid a primit 30% din 27% care s-au prezentat la vot, adica acel 30% de fapt este 8 % din totalul alegatorilor. Asta domnilor NU e o victorie. Victoria daca se poate numi asa este a tuturor partidelor care au reusit sa ameteasca sau sa faca indiferent alegatorul. Mai pe direct spus: au reusit sa ii faca pe alegtori sa inteleaga ca toti sunt niste sarlatani, si atunci oamenii nu s-au prezentat la vot. Eu vreau ca majoritatea, acei 73 % dintre alegatori, sa aiba posibilitatea, in numele democratiei, sa-si spuna parerea, prin acea stampila cu NU. Daca ar fi asa poate ca acei 73% vor veni la vot. Vor veni sa spuna NU. Stiu ca nu e usor pentru hotii din guvernul Romaniei, dar niciodata o schimbare nu a fost usoara.

Unii vor spune ca au posibilitatea de a face asta prin neprezentare. Nu este la fel. Neprezentarea, dupa cum am vazut pana acum, poate fi ignorata de “politicieni” dar acea stamplia cu NU, va anula din voturile cu DA. Atunci ii ardem unde ii doare si vor lua in sema parerea electoratului.

Adica: daca s-au prezentat la vot 49% din alegatori si au ales un nou presedinte cu 30% din acele voturi, acela va deveni presedinte. Un presedinte ales cu 15% din totalul electoratului? Daca si ceilalti 51%, adica majoritatea, se vor pezenta la vot si isi vor spune parerea prin acel NU, acele 30% din 49% vor fi anulate. Concret: Din cei 49%, 20% il vor pe Nastase, si 29% pe Basescu. In conditiile prezente Basescu castiga. In conditiile noi, cand si ceilalti 51% vin la vot sa spuna NU sarlataniei, punand stampila cu NU pe  ambii hoti, voturile lor vor fi anulate.

Astfel partidele vor fi obligate sa se reformeze,  pt ca un partid corupt nu poate sa promoveze un om care nu este sarlatan.

Este doar o idee.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: