De ce “Vot Impotriva”

Exista peste tot un sistem unde ai o stampila si votezi pe unul  dint-o suta sau din doi ulterior. Votul este de doua feluri. Vot valabil sau anulat. Oile nu au dreptul de a fi impotriva. Nu exista posibilitatea de a fi impotriva. In parlamente, in forurile decizionale exista votul pentru, abtinerile si votul impotriva. Noi, astia multi si prosti, care  decartam considerabil la buget nu avem dreptul sa fim impotriva. Nicaieri in aceatra lume “civilizata” prostimea nu are dreptul de a fi impotriva. Este un drept fundamental al oricarei democratii. Se vorbeste tot mai mult in Romania despre votul obligatoriu. De ce nimeni nu pune pe tapet VOTUL IMPOTRIVA. Eu unul asa dupa bila mea , si cu ajutorul unora mai destepti ca mine care poate mi-au spus, as fi deacord ca toata lumea sa fie OBLIGATA sa voteze dar sa aiba si dreptul de a vota IMPOTRIVA. Impotriva lui Basescu, Antonescu, Geoana sau de ce nu impotriva oricarui presedinte din lume.

Conform unor studii si statistici, anumite persoane platesc si stinga si dreapta(liberali si socialisti) deopotriva urmind ca atunci cind una din ele iese, ca nu-i asa , una din doua iese pina la urma, va lua insutit toata investitia facuta in ambele parti ale politicii.Dar de ce sa nu am si eu , si altii, sau toti celalti , DREPTUL FUNDAMENTAL DE A  fi IMPOTRIVA. Ceva ca la referendum unde se spune DA sau NU. Sa facem un exercitiu: sa luam Statele Unite. Au fost alegerile. Daca cei care nu-l vroiau nici pe Mc Caine nici pe Obama aveau dreptul de a vota impotriva cam care erau rezultatele? Daca conform statisticilor voteaza doar 50% si ceilalti 50 % nu voteaza sint impotriva ,inseamna ca majoritatea po(pula)tiei unei tari este impotriva unuia sau a altuia. Daca in toata propaganda pentru stinga, dreapta intervine si propaganda impotriva garantat baietii destepti stau si isi sug degetul de la picioare.In America exista o mica organizatie http://www.nota.org/

In Parlament votul e democratic. Adica cele trei parti ale axei numerelor exista. La noi se opreste la zero. Pentru celalti 60%  care nu vin la vot, nu este alternativa. Numerele reale pentru ei incep de la 0 si se duc pina la plus infinit. Numerele cu minus nu ezista. La ei e doar matematica care le convine lor. Logica e doar atit. Nu le da niciodata cu minus ca folosesc numai numerele cu plus. Si asa o minoritate de babuini , datorita legilor decide.Se poate spune ca e normal asa, si ca asta ar duce la repetarea alegerilor ceea ce duce mai departe la cheltuirea banilor publici. Hai nu ma inebuni. Dar de ce sa se cheltuiasca din bani publici. Daca nu sint in stare sa fie votat si se va vota impotriva se se faca din nou alegeri pe banii lor. Proprii si personali si de ce nu pe banii baietilor care asa cum am spus cheltuie platind amindoua taberele.  Cred ca ar fi mai normal. Un pic mai logic. Un pic mai real si un pic mai uman. Nu cred, de exemplu sa-l luam pe Soros care are bani sa-si puna si-n cap, dupa citeva alegeri in care baietii primesc vot negativ l-ar mai tine cureaua? Ar intra in faliment si atunci nu ar mai fi destept. S-ar duce dracului cu speculatiile pe burse si inginerii financiare. Asa cum am spus de Soros putem sa spunem de orice finantator de campanii electorale. Ar mai investii in asa zisele “principii ale democratiei“. Ma indoiesc.

Despre votul obligatoriu as dori sa spun ceva. Nici nu cred ca ar fi nevoie sa fiu obligat sa votez. Este suficient sa-mi introduca in lege DREPTUL FUNDAMENTAL de a fi IMPOTRIVA. Sigur vor veni peste 90% din votanti si asa se rezolva problema mare a  absenteismului. Asta ar fi ca o ghilotina pentru toti politicienii din rahat turcesc pe care ii avem . Si e valabil peste tot ca sistemul e creat peste tot la fel. Nu conteaza ca e America, Danemarca sau Romania.

Asadar am sa ma mai duc la vot doar cind voi avea DREPTUL FUNDAMENTAL DE A FI IMPOTRIVA.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: